favorieten-rubrieken.nl

Ga naar Duitsland op vakantie!

Misschien heb je nog geen vakantieplannen gemaakt en zoek je nog een leuk land om naar toe te gaan, dan heb ik voor jou het land gevonden: Duitsland. Duitsland is een divers land dat veel te bieden heeft. Het is een opmerkelijke plek om te verkennen en te genieten van het buitenleven, maar waar je ook kan genieten van het centrum van de moderne steden. Afgezien van de adembenemende attracties en multiculturele diversiteit, zal je tijdens je reis zeker veel meer van Duitsland zien. In dit artikel worden drie redenen besproken om op vakantie te gaan naar Duitsland.

Stranden en bergen

Op vakantie in Duitsland is niet alleen de steden bezoeken, want er is nog veel meer te zien.  Denk aan mooie bergen. Meestal worden de Alpen geassocieerd met Oostenrijk en Zwitserland en wintersport. De bergketen strekt zich echter uit tot in Zuid-Duitsland en biedt een geweldige setting voor een scala aan zomeractiviteiten. Met wandelingen, trektochten, zwemmen in prachtige meren. Combineer een reis naar de bergen met een stop in München, de hoofdstad van Beieren, voor wat cultuur en kasteelbezoeken. Ook is er in Duitsland gewoon een strand. In het noorden van Duitsland kan je strand vinden. Je kan daar ook leuk surfen.

Berlijn

Ga ook vooral de hoofdstad Berlijn bezoeken. Berlijn is een stad vol cultuur, historie en je kan er super goed eten. Van goedkoop eten tot restaurants met een Michelinster, Berlijn heeft het allemaal. Pak een versgebakken krakeling. En natuurlijk verlaat je de Duitse hoofdstad niet zonder een Berliner te proeven, een zoet gebak dat lijkt op een donut. Hoewel Berlijn nu bekend staat als een vrije stad is het dat niet altijd geweest. Met de verschrikkingen van het nazi-regime, de Koude Oorlog en de Berlijnse muur in de recente herinnering van de stad, was vrijheid hier niet altijd een teken van leven. Berlijn is echter een plaats blijven worden waar burgers hebben gevochten voor vrijheid, acceptatie en vooruitgang. Het is een stad van verandering en creativiteit. Maak je klaar om de contrasten van oud en nieuw te verkennen in de diverse stad Berlijn.

Musea

In heel Duitsland heb je mooie musea. In elke stad is er wel een te vinden. Ook in Berlijn zijn veel musea te vinden. Afgezien van de tientallen kunstmusea, zijn er uitstekende musea die zich richten op geschiedenis, technologie en zelfs magie. Je hebt er bijvoorbeeld het Joods Museum, het Egyptisch Museum en het Museum voor Film en Televisie, plus unieke opties zoals het Spy Museum en het Puppet Theatre Museum.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 favorieten-rubrieken.nl

Thema door Anders Norén