favorieten-rubrieken.nl

DIY: leuke houten items die je zelf kan maken

Als je op zoek bent naar een nieuw item voor in je huis kun je deze natuurlijk kopen. Maar voor de creatieveling onder ons is het misschien nog wel veel leuker om zelf iets te maken. In dit blog geven we je graag een paar idee├źn voor leuke items die je van hout kunnen maken. Deze items zijn super makkelijk te maken dus leuk voor zowel de beginnende- als de ervaren creatieveling.

Een klok

Een klok van hout, dat klinkt in eerste instantie al heel leuk toch? Maar deze klok wordt nog leuker als je hem helemaal zelf maakt. En het voordeel van iets zelf maken is dat jij er helemaal je eigen draai aan kan geven. We helpen je hier alleen gewoon een handje op weg met de basis. Dit heb je nodig: Hout. Ga het liefst voor stevig hout en het mooiste zou zijn als dit hout al tot planken is verwerkt. Je kan tevens ook gerust een ander materiaal gebruiken. Misschien heb jij toevallig nog wel een mdf plaat liggen? Een mdf plaat is in sommige gevallen nog wel gemakkelijker te bewerken dan hout. Schuur het geheel hier en daar een beetje op voor een nonchalante look. Als je eenmaal het materiaal heb ga je dit verdelen in 4 of 6 korte stroken. Deze stroken lijm je van boven naar onder een voor een aan elkaar vast. Tussen de 2 middelste planken komen de wijzers dus die gaan pas al laatste. Dit is in principe de basis voor jouw klok. Scoor wat verf om het geheel een beetje op te pimpen en jouw eigen gemaakte klok is klaar!

Een kapstok

Nog zo simpel maar toch een ontzettend leuk item. Scoor een houten plak of een tak en zet deze in de lak. De houten plank bevestigd je aan de muur. De tak is in principe al klaar en kan je neerzetten in de hoek. Aan de houten plank moeten alleen nog even wat haken worden bevestigd. Eenmaal gedaan is deze kapstok ook af. Om het geheel nog een beetje op te pimpen kan je natuurlijk nog kiezen voor een leuk kleurtje verf. Een eigen gemaakte kapstok in nog geen 10 minuten, hoe leuk is dat.

Een flessenhouder

Ben jij een echte wijnliefhebber? Dan kan een flessenhouder eigenlijk niet ontbreken in jouw huis. Kies voor een flessenhouder een halve stam van een boom. Hoe meer flessen je er in kwijt wilt, hoe hoger de stam moet zijn. Meet de diameter van een fles wijn op en boor in deze maten minimaal 4 gaten (of meer als je er meer flessen in kwijt wilt). Scheur de gaten aan de binnenkant goed op en zet het geheel in de lak. Laat het geheel goed drogen en klaar is jouw eigen gemaakt flessenhouder.

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 favorieten-rubrieken.nl

Thema door Anders Norén