favorieten-rubrieken.nl

Onze favoriete e-bike test

E-bike test

 

E-bikes zijn ongekend populair en niet zonder reden! E-bikes houden fietsers mobiel. Lange afstanden fietsen is geen probleem meer. Op een e-bike blijf je in beweging, want hoe gemakkelijk het fietsen ook gaat, je moet zelf blijven trappen. Een e-bike is ideaal voor iedereen die uit de file of het openbaar vervoer wil en zijn of haar tijd op een nuttige manier besteden. Hierdoor stijgt de populariteit van e-bike in snel tempo. Met de stijgende populariteit stijgt ook het aanbod van e-bike. Vraag is dan ook: hoe vind je de beste e-bike?

Groot aanbod

Vroeger was het gemakkelijk: als je een nieuwe fiets zocht ging je naar de fietsenmaker. Je zocht een model uit, ging een rondje fietsen en als hij lekker fietst en de prijs beviel, dan kocht je hem. Tegenwoordig kan je overal e-bike kopen. Niet alleen bij de fietsenmaker, maar ook via internet. Zelfs bouwmarkten en supermarkten verkopen tegenwoordig e-bike!

E-bike test – het begin van je zoektocht

Ga je een e-bike kopen, oriënteer je dan eerst goed. De prijs van een goede e-bike begint al snel bij €1500 en dat is een serieus bedrag. Goedkopere e-bike besparen maar op één aspect: kwaliteit. Veel e-bikes die je online koopt zijn van Chinese makelij en hebben een korte levensduur. De accu, motor en draaiende onderdelen zijn niet gemaakt voor lange afstanden. Hierdoor wordt goedkoop al snel duurkoop.

Om een kat in de zak te voorkomen is het verstandig om eerst een e-bike test te lezen. De ANWB, Consumentenbond en AD publiceren jaarlijks een e-bike test en geven goede adviezen over de geteste e-bike. Daarnaast zijn er ieder jaar bekende fietsmagazines die een e-bike test houden. De resultaten daarvan zijn in de meeste gevallen niet alleen in het magazine te lezen, maar ook online.

Een proefrit is je eigen e-bike test

Heb je de e-bike van je dromen gevonden? Koop hem dan niet direct online! Net als vroeger is het raadzaam om eerst een proefrit te maken. Tijdens de proefrit moet je jezelf het volgende afvragen:

  • Fietst deze goed? Fiets je hier over 4 jaar nog steeds prettig op?
  • Is de zithouding goed? Krijg je met dit frame geen problemen met je rug?
  • Fietst je comfortabel? Test een e-bike met middenmotor én voorwielmotor, zodat je de verschillen kunt onderscheiden.
  • Is de accucapaciteit voor jou voldoende? Bereken hoeveel kilometer je gaat fietsen en hoe vaak je de accu moet opladen.

Tijdens je eigen e-bike test ervaar je de verschillen zelf. Bij een online aankoop kan dit niet. Bevalt de e-bike niet? Dan ben jij verantwoordelijk om de fiets retour te sturen. De betere e-bike specialist geeft je de tijd en ruimte om meerdere e-bikes op straat te mogen testen. Mag je dit niet? Wees dan alert, want als iets mooier lijkt dan het is, dan is het vaak ook zo!

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 favorieten-rubrieken.nl

Thema door Anders Norén