favorieten-rubrieken.nl

Tips voor een soepele verhuizing

Een verhuizing wordt eigenlijk altijd onderschat. Het lijkt simpel, alle spullen verplaatsen maar uiteindelijk ben je er vaak een stuk langer mee bezig dan je denkt. Dit komt omdat het moeilijk is om in te schatten hoe lang je erover gaat doen en wat er precies nodig is op de dag zelf. Verhuizen Rotterdam kan echt aanvoelen als een gok, zelfs als je zoveel mogelijk hebt geregeld. Dit zijn een aantal tips voor een soepele verhuizing.

Organisatie

Voorbereiding is the key. En met voorbereiding wordt niet een lijstje met benodigdheden bedoeld, maar echt een plan dat klaar is om uitgevoerd te worden. Dit plan begint eigenlijk al voor de verhuizing gaat plaatsvinden. Het fijnste verhuizen is wanneer het duidelijk is waar welke spullen liggen, hierdoor verlies je het overzicht niet. Het overzicht verliezen ligt enorm op de loer tijdens een verhuizing met alle dozen en alle mensen, je weet al snel niet meer precies waar welke spullen liggen en waar ze heen moeten. Je kunt niet genoeg labels hebben tijds een verhuisdag, en op deze labels zoveel mogelijk informatie schrijven is ook heel handig. Van te voren denk je misschien: dat hoeft niet zo, maar achteraf kom je erachter dat je het meeste hebt aan de dozen waar je meteen op kan zien wat er in zit.

De juiste apparatuur

Met een grote inboedel is het inschakelen van een verhuislift den haag de beste optie. Grote meubelen zijn simpelweg bijna niet op eigen kracht te verhuizen en het scheelt een hele hoop moeite en mankracht. Er zijn verschillende soorten liften te huren, die passen bij de verhuizing. Op die manier heb je de belangrijkste meubelstukken binnen no time in de verhuiswagen.

Alle lades leegmaken

Maak alles leeg én schoon. Bureaulades, kastjes, het kan zijn dat je vergeet dingen leeg te maken of dat je denkt: ik plak de lades gewoon dicht. Maar op de verhuisdag zelf is dit heel onhandig. De kans is groot dat de lades zwaarder zijn dan verwacht en alsnog open schuiven tijdens het tillen. Waarschijnlijk krijg je alsnog alles gewoon in de wagen, maar het is heel vervelend als dat niet soepel verloopt.

Dozen opvullen

Om te voorkomen dat spullen gaan schuiven in de dozen heb je opvulmateriaal nodig. Dit kan je kopen maar ook zelf maken door bijvoorbeeld kranten in proppen tussen de spullen te stoppen. Het kost weinig moeite maar je gaat er veel aan hebben. Niet alle spullen zijn namelijk bestand tegen het schuiven en voor het tillen is het ook heel handig, het is makkelijker om evenwicht te bewaren als de spullen niet heen en weer schuiven.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 favorieten-rubrieken.nl

Thema door Anders Norén