favorieten-rubrieken.nl

Vijf tips voor online verkoop

Door het sluiten van de winkels neemt shoppen online in populariteit toe. Ook het tweedehands winkelen. En daar kan je je slag uit slaan. In deze blog vertel ik hoe je de beste prijzen kunt krijgen voor jouw spullen.

1 – Het perfecte plaatje

Mensen zijn tegenwoordig zo gewend online dingen te kopen, dat een foto van slechte kwaliteit niet meer voldoet. Je kent ze wel: van die donkere, vage foto’s. Terwijl het helemaal niet moeilijk is om een goede foto te nemen. Je kunt gewoon je telefoon gebruiken. Zorg dat je goed daglicht hebt, het object op de foto scherp is en je het object vanuit verschillende hoeken fotografeert.

2 – Wees eerlijk

Wees altijd eerlijk over de conditie van je producten! Zijn er kleine beschadigingen zichtbaar? Maak dat kenbaar. Het levert je niets op om hier over te liegen. Je verspilt alleen je eigen tijd wanneer mensen het terugsturen. Vaak vinden mensen kleine beschadigingen, zoals krasjes in een oppervlak of een lichte vouw in een boek, geen probleem. Soms krijgen kopers zelfs meer het idee dat de verkoper eerlijk is en een goed koopje hebben gevonden. Eerlijkheid is dus altijd positief.

3 – Realistische prijzen

Doe onderzoek voor je iets gaat verkopen. Mocht het een bijzonder object zijn, kan je deze laten waarderen door een deskundige. Maar voor de meeste producten geeft even Googlen naar soortgelijke items hetzelfde resultaat. Onthoud dat je niet de goedkoopste hoeft te zijn: je wil een goed product aanbieden voor een goede prijs.

4 – Groepskorting

Een collectie aan producten verkoopt soms beter dan individuele items. Vooral wanneer het kleding betreft of een reeks boeken, CD’s en DVD’s. Met name kinderkleding koopt men graag in bulk. Een grotere hoeveelheid onderscheidt je niet alleen van andere objecten, ook kan je de koper het gevoel van een goede deal geven en betaal je minder verzendkosten.

5 – Degelijke verzending

Een onderdeel waar veel mensen te weinig rekening mee houden is verzending. Niet alleen de kosten van het verzenden. Onthoud dat pakketbezorgers soms lijken te voetballen met pakketjes. Investeer daarom in goed verpakkingsmateriaal en voorkom schade. Verkoop je vaak online? Durf dan ook een goede investering te maken in bijvoorbeeld een luchtkussenmachine. Een fraai ingepakt pakketje is het eindpunt van een goede service, iets waarmee je de ontvanger echt blij maakt. Voeg een handgeschreven boodschap toe en onderscheid jezelf van andere verkopers. Zo maak je het verschil!

Mijn laatste tip? Niet alles wat je in huis over hebt hoef je te verkopen. Sommige producten worden met reden niet online verkocht. Voorkom rommel en stress in huis en breng het lekker naar de kringloop.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 favorieten-rubrieken.nl

Thema door Anders Norén