favorieten-rubrieken.nl

Informatie over de infrarood verwarming

Ben jij van plan om te gaan kijken naar een infrarood verwarming? Dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die hierbij gepaard gaan. Als je namelijk op zoek gaat naar een infrarood verwarming wil je wel zeker weten dat je voorzien bent van alle noodzakelijke informatie. Om deze reden zullen we hieronder kort stilstaan bij een aantal tips die je kunt toepassen om zodoende ervoor te zorgen dat je voldoende warmte krijgt en dat is natuurlijk erg prettig met bijvoorbeeld een energiezuinige bijverwarming.

Het besparen van energie

Als we kijken naar de huidige maatschappij is energiebesparing steeds belangrijker. Mensen zijn steeds meer bewust van de impact op het milieu en daarbij is het ook nog zo dat de fossiele brandstoffen opraken waardoor de vraag op de wereldwijde markt toeneemt. De brandstofprijzen stijgen en daarom is energieconsumptie ook iets wat steeds meer toeneemt en duurder wordt. Op basis van deze informatie zijn er diverse onderzoeken en ontwikkelingen gaan beide ervoor zorgen dat energie bespaard kan worden. Een energiezuinige verwarming is dan ook iets wat niet meer weg te denken is.

Wist je dat infrarood panelen uitermate geschikt is om het energieverbruik te doen verminderen? Voor elke graad die je verwarmt wordt ongeveer 7 procent bespaart ten opzichte van de traditionele verwarming. Daarbij is het niet de lucht, maar de massa die je verwarmt. Om deze reden zul je merken dat muren en vloeren langer warm blijven en dat levert ook een besparing op de lange termijn op. Kortom, zeker een aanrader als je kijkt vanuit energietechnisch oogpunt en dat is natuurlijk erg prettig.

Wat kost een IR verwarming?

Ben jij overtuigd dat je op de lange termijn veel meer kosten zult besparen? Dan is het logisch dat je nu een eenmalige investering moet doen. Als we kijken naar IR-verwarmingen van hoge kwaliteit is het goed om te weten dat je ongeveer tussen de 350 en 1000 euro kwijt bent per element.

Een element kun je ongeveer 18 vierkante meter mee verwarmen met ongeveer 100 watt die in totaliteit 500 euro kost. Wil jij een ruimte van 50 vierkante meter verwarmen? Dan is dit mogelijk met 1 paneel van 300 watt. Deze grote IR-paneel kost 1000 euro. Het is ook mogelijk om meerdere kleinere panelen aan te schaffen, maar het advies is altijd om te kijken naar de grootste omdat je hierdoor minder geld kwijt bent en dat is natuurlijk erg prettig. Hierdoor weet je zeker dat je optimaal kunt genieten van de warmte.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 favorieten-rubrieken.nl

Thema door Anders Norén