favorieten-rubrieken.nl

Wat mag bij het afval?

Bij het runnen en/of managen van een bedrijf komt veel kijken. Een tak van sport die vaak over het hoofd wordt gezien of wordt afgedaan als een minder belangrijke taak is het verwerken van afval. Vooral kantoren hebben meer afval dan van tevoren wordt gedacht. Natuurlijk is het mogelijk om in zo’n geval een bedrijf in te huren die alles schoonmaakt en dus ook voor de afval verwerking zorgt. Maar het kan ook lonen om zelf erachter aan te gaan en te kijken hoe het nou eigenlijk zit in de afval verwerking. In deze blog gaan we dieper in op dat onderwerp en nemen we ook een kijken in afvalsoorten en wat daar nu precies onder valt. Neem bijvoorbeeld PMD. We kennen allemaal de afkorting, en misschien zelfs wat de afkorting betekent, maar wat valt er nou precies onder.

Een container

Het ligt aan het soort afval welke maat en hoe vaak de container moet komen. Het verschilt per bedrijf, maar vaak bieden container verhuur bedrijven voor allerlei soorten afval andere soorten containers. Dit betekent dat een container voor bouw afval en voort sloop afval anders is vormgegeven dan een container voor normaal grofvuil. Hierom is het belangrijk om van tevoren goed te onderzoeken wat voor soort afval je produceert en hoe veel. Hoe veel afval je produceert betekent hoe groot de container moet/kan zijn. Vaak wordt er aan het begin van de huurperiode gevraagd hoeveel kubieke meter afval je per week, maand of kwartaal produceert. Een container huren kan best duur zijn, dus het is het verstandig dit goed uit te zoeken.

 

Hout

Hout is een materiaal dat veel wordt weggegooid. Het kan zijn dat er stukken over zijn die niet meer nodig en bruikbaar zijn, of dat bij een groot bouwproject een deel is vervangen waardoor het oude hout weg kan. Toch valt niet al het hout onder de categorie hout die in een container mag. Spaanplaat en vezelplaat mag er wel in. Maar vezelplaat met cementspecie mag er niet in. Hardboard en zachtboard met er wel in, maar chemische verontreinigd hout en plaat materiaal zoals sommige soorten tuinhout mogen er niet in. Wel mag normaal geperst hout in de container. Het is dan niet de bedoeling dat er ook grond mee komt. Het is verstandig om voor het huren van een container te onderzoeken wat voor soort afval je produceert en welke container hier bij hoort. Controleer dan ook of het afval er ook echt in mag.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 favorieten-rubrieken.nl

Thema door Anders Norén