favorieten-rubrieken.nl

Zelf een epoxy tafel maken

Een gezellig kerstdiner, ontbijten met de familie op zondag, of gewoon een simpel stamppotje. Voor dit allemaal heb je in ieder geval een eettafel nodig. Dit desbetreffende meubel kan je inderdaad aanschaffen bij de lokale Leen Bakker, maar als je een beetje handig bent, is een eettafel zo ongeveer het makkelijkste meubilair om zelf in elkaar te puzzelen. In dit blog vertellen we je meer over het bouwen van jouw eigen eettafel.

Waar

Om te beginnen met het ontwerpen van jouw tafel en het bepalen van de juiste materialen, is het van belang om alvast te bepalen wat de exacte locatie van de tafel wordt. Hierbij kan je de afmetingen alvast bepalen. Zorg altijd dat je genoeg ruimte hebt tussen de muur en de stoelen, zodat een ieder nog kan aanschuiven.

Stijl

Nu is het aan jouw eigen smaak om te bepalen wat je voor stijl kiest. De simpelste soort is waarschijnlijk de steigerhouten tafel. Deze kost weinig moeite om te maken en geeft een leuke industriële look aan je eetkamer. Voor een wat warmere sfeer is een donkere kleur het mooist. Hiervoor kan je voor een sterke eikenhout gaan die je vervolgens een mooie laklaag geeft. Is er al veel donkers in jouw keuken/eetkamer? Dan kan je het beste voor een lichte tafel gaan. Dit zal zorgen voor een ruimtelijke look. Tot slot kan je echt uitpakken als je een beetje handig bent. Dit kan je doen met epoxy resin. Naast dat dit spul gebruikt wordt als vloercoating, kan je het ook gebruiken om de meest prachtige tafels te maken. Hiervoor staan genoeg tuturial video’s op het internet. Zo kan je met dit product twee losse houtpanelen aan elkaar knutselen wat een onwijs gaaf effect geeft. Ook kleuren kunnen gemengd worden met epoxy.

Bouwen

Na het kiezen van een locatie en de stijl is het tijd om te gaan bouwen. Hiervoor kan je je zelf wagen aan het maken van een ontwerp, maar op het internet staan gigantisch veel ontwerpen waardoor je dit niet zelf hoeft te doen. Zo voorkom je ook nog eens dat je bouwtechnische fouten maakt, waardoor je tafel niet sterk genoeg is. Als je alle tekeningen hebt gedaan is het tijd om naar de bouwmarkt te vertrekken en het hout te kopen. Een harde houtsoort gaat uiteraard het langst mee. Denk bijvoorbeeld aan eiken. Naderhand is het aan te raden om het af te werken met een speciale lak. Je tafel zal namelijk flink wat doekjes en hete pannen treffen! Veel plezier en succes met de bouw van jouw tafel. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 favorieten-rubrieken.nl

Thema door Anders Norén