favorieten-rubrieken.nl

Een goedkope zakelijke rekening kiezen

Op de website zzpdaily.nl vind je als zzp-er alle informatie over je boekhouding. Je krijgt er antwoord op vragen als: doe je je boekhouding zelf of neem je een boekhouder in de arm? En hoe vind je een goede boekhouder? Je kunt korte cursussen doen of een startersgids downloaden. Er worden zakelijke rekeningen vergeleken en boekhoudprogramma’s getest. In blogartikelen komen allerlei onderwerpen aan de orde die te maken hebben met zzp-en en geld.

Wat is voor jou de beste zakelijke rekening?

Een goedkope zakelijke rekening vind je het beste door op zzpdaily.nl te kijken. De vijftien goedkoopste zakelijke rekeningen zijn er voor je bij elkaar gezet met een uitgebreide toelichting. Er zijn verschillen in maandelijkse kosten, in de transactiekosten en in de service die je krijgt voor de prijs die je betaalt. Daarom is het goed om eerst voor jezelf op een rijtje te zetten wat je verwacht van een zakelijke rekening. Een rekening openen is niet zo moeilijk, maar je moet wel die rekening kiezen die bij je past.

Voordelen van een zakelijke rekening

Wanneer je zakelijk onderneemt heb je een aparte bankrekening nodig. Het is niet handig om voor je zakelijke beslommeringen en je privé-zaken dezelfde rekening te gebruiken. Het is verwarrend en je boekhouder zal je dankbaar zijn wanneer je dat uit elkaar houdt. De meeste banken willen ook niet dat privé-rekeningen voor zakelijke transacties gebruikt worden. Maar met de goedkoopste zakelijke rekening zijn de kosten te overzien. De goedkoopste zakelijke bankrekening is ook vooral gericht op zzp-ers en kleine ondernemers. Een groot verschil tussen de goedkoopste zakelijke rekeningen is tussen de vaste kosten per jaar of per maand en de transactiekosten. Een rekening zonder vaste kosten heeft vak hogere tranactiekosten. Natuurlijk hangt wat je wilt betalen ook af van de aanvullende dienstverlening. Het kan van belang zijn om een creditcard aan de rekening te kunnen koppelen bijvoorbeeld. Wil je je rekening ook in het buitenland gebruiken, dan is het ook zaak om op de kosten daarvan te letten.

Aspecten van de goedkoopste zakelijke rekening

Andere aspecten die een rol kunnen spelen bij de keuze van een rekening zijn bijvoorbeeld: vind je het al of niet prettig om zaken te doen met een buitenlandse bank. Heb je een extra betaalpas nodig of stel je prijs op kortingen op bijkomende zaken als een pinautomaat of een boekhoudprogramma: elke rekening heeft z’n eigen extraatjes. Op zzpdaily.nl zie je van zes rekeningen die net niet helemaal gratis zijn de belangrijkste eigenschappen. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 favorieten-rubrieken.nl

Thema door Anders Norén